Pro League kampioen Club Brugge en Anderlecht gaan voor titel

De Jupiler Pro League ging al twee weken na afloop van het WK voetbal 2018 van start. Regerend Belgisch voetbalkampioen Club Brugge weet dat het niet eenvoudig zal worden om recordkampioen Anderlecht weer af te schudden. Maar wie kan zich nog meer mengen in de titelstrijd?

Club Brugge intact

Club Brugge KVBlauw-Zwart is redelijk intact gebleven en heeft volgens de cijferaars van de site Transfermarkt de duurste spelersgroep tot zijn beschikking. Wesley lijkt te blijven en Limbombe is dan uiteindelijk toch verkocht aan Nantes. Zijn plek kan worden ingenomen door Danjuma of Mata. De fans zijn tevens verheugd over de komst van Vadis Odjidja.

Anderlecht heeft de topscorers in huis

RSC AnderlechtHet scorend vermogen van Anderlecht is lekker opgekrikt door nieuwelingen Santini en Dimata, die door de bookmakers gelijk zijn gebombardeerd tot favorieten om topscorer te worden van de Jupiler Pro League. Wel is de spelersgroep met een gemiddelde van amper 24 jaar aan de jonge kant, zeker voor een titelkandidaat.

Vorig seizoen ontbrak het trainer Hein Vanhaezebrouck aan een zomerse voorbereiding. Ditmaal was dat hem wel gegund, zodat hij het team in de juiste vorm kon kneden. En het is nooit prettig om een gewaardeerde doelman te verliezen. Toch is er hoop dat het vertrek van Matz Sels kan worden opgevangen door Thomas Didillon (ex Metz).

Prognose 2018 2019 KRC Genk

Volgens de bookies heeft alleen Genk een min of meer realistische kans om zich te bemoeien met de bovenstaande grote twee. Niet zo’n gekke prognose ook, want Genk beschikt over de op twee na hoogste totale marktwaarde. Bekijk je die selectie, dan blijken alle posities keurig dubbel bezet te zijn met gevestigde krachten en opkomende talenten.

Veel zal afhangen van hoe Trossard en Pozuelo renderen en of Mehdi Carcela als vanouds dartelt. In elk geval is in Jupiler Pro League seizoen 2018-2019 al een betere seizoensstart gemaakt dan in 2017-2018.

Wie pakken play-offs tickets?

Na afloop van de reguliere voetbalcompetitie worden zoals bekend de zes beste toegelaten tot de play-offs, zij het met een halvering van hun puntenaantal. Naast Club Brugge, Anderlecht en KRC Genk zullen ook AA Gent en Standard Luik bijna onvermijdelijk present zijn. Het laatste ticket komt in handen van vermoedelijk Antwerpen, Charleroi of Zulte-Waregem.

Lukt het een van deze ploegen niet om naar behoren te presteren, dan zullen hun directeuren geen zachte maatregelen nemen. Vorig seizoen werden er dik tien trainers aan de kant gezet, Tintin Marquez (Truiden) zelfs al na twee speelronden.